POOLNACHT - try out

"Ik zou willen dat er plekken bestonden die blijvend waren, onbeweeglijk, onaantastbaar, onaangeraakt en haast niet aan te raken, onveranderlijk en geworteld; plekken die konden dienen als referentie, als vertrekpunt, als bron." - Georges Perec

In het meest noordelijke gebied van Europa, ver voorbij de noordpoolcirkel, veegt de 'poolnacht' elke winter het onderscheid tussen dag en nacht weg. Wekenlang komt de zon niet op en wakkert de aanhoudende duisternis depressie en verveling aan. Vijf kunstenaars trokken in de winter van 2014 weg van een wereld geobsedeerd door tijd en efficiëntie naar dit onherbergzame gebied. Ze onderzochten er ons verlangen naar meer tijd en minder impulsen in een desoriënterend landschap gedomineerd door sneeuw en donker. Terug in de stad nodigen ze het publiek uit in een artificieel landschap en dompelen hen langzaam onder in de 'nacht zonder einde'.

Poolnacht gaat in première op Wintervuur Festival in december 2015 en wordt tijdens Villanova Festival getoond als work in progress.

CREDITS
Een creatie van Liesbet Grupping, Stijn Grupping, Frederik Meulyzer, Ine Van Baelen en Lucas Van Haesbroeck.
Stem:
Claron McFadden
Coaching:
Geert Goiris
Zakelijke leiding:
Klein Verzet
Coproductie:
Muziektheater Transparant & Wintervuur Festival

Een project van Post uit Hessdalen met de steun van Dansearena nord, Vlaamse Overheid, Stad Antwerpen, Provincie Antwerpen, Villanella, Vrijstaat O en CC Luchtbal.

 

BIO
Post uit Hessdalen werd op 16 augustus 2014 opgericht door cinematograaf en circusartiest Stijn Grupping (°1986) en theatermaker en scenarist Ine Van Baelen (°1984). Stijn en Ine werken voor elk project samen met verschillende andere mensen, zoals voor dit project met muzikant Frederik Meulyzer, fotografe Liesbet Grupping en lichtontwerper Lucas Van Haesbroeck.

! Locatie: deze voorstelling gaat uitzonderlijk niet door in DE Studio, in tegenstelling tot alle andere voorstellingen van Villanova Festival, maar wel in de Leopoldstraat. We wandelen naar de locatie vanuit DE Studio, vertrek: een kwartier voor aanvang.

De voorstelling vindt plaats op zaterdag 29 augustus 2015 om 21.30 uur. Vertrekken in DE Studio doen we een kwartier voor aanvang.

 

Foto (c) Liesbet Grupping